Kampen heeft nog genoeg plek voor zonnepanelen

Geplaatst op 10 januari, 2022 om 10:53 | In de categorie:

Onlangs werd bekend dat er weer flink geïnvesteerd gaat worden in zonneweides bij Leek, Markelo en ook Kampen. Met deze zonneweides kunnen in totaal 15.000 huishoudens van stroom voorzien worden. Hiermee wordt weer een flinke stap gezet naar een duurzaam en groen Kampen. Toch is er daarnaast nog genoeg plek voor zonnepanelen op daken van particuliere huiseigenaars. Het plaatsen van zonnepanelen blijkt vaak de meest effectieve stap te zijn om je energiekosten flink terug te brengen.

Met het nieuwe kabinet net uit de startblokken zal er flink vaart gemaakt worden om bijvoorbeeld het schrijnend tekort aan huisvesting aan te pakken. Tot en met 2030 zullen er een kleine 1 miljoen nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Al deze huizen zullen op een overwegend duurzame manier gerealiseerd gaan worden. Ook in Kampen is er veel vraag naar woonruimte of is er een omslag gaande om het bestaande woningareaal energiezuiniger of energieneutraal te maken. Je moet hierbij denken aan maatregelen op het gebied van isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Juist op al bewoonde huizen is er in Kampen veel plek om zonnepanelen te installeren.

Factoren

Voordat je aan de slag gaat met zonnepanelen is het raadzaam om je goed te laten informeren naar de mogelijkheden op je eigen huis. Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn hoeveel rendement je van je zonnepanelen zult hebben. Zo is het belangrijk hoe je huis staat, hoeveel meter dak je tot je beschikking hebt en welke kwaliteit zonnepaneel je gaat aanschaffen. Een nog belangrijker factor is het aantal zonuren per jaar waarop de zon schijnt en zichtbaar is. Dat kan per maand en per jaar nogal verschillend zijn. In een zonrijk jaar heb je natuurlijk meer opbrengst van je zonnepanelen en zal er meer bespaard kunnen worden op de energierekening. Dit zijn dingen waarover je je goed moet laten informeren door een deskundige. Wil je met zo’n expert op het gebied van zonnepanelen in gesprek komen dan heeft Pure Energie vanaf nu een mooie mogelijkheid om deze gratis langs te laten komen in Kampen. Wat betreft zonnepanelen monteren in Kampen heeft een partij als Puur Energie de juiste expertise in huis.

100% Groen

Pure Energie is dé partij die je kan helpen om eenvoudig naar duurzame energie om te schakelen. Ze leveren namelijk 100% groene energie. Met het toenemend aantal zonne- en windmolenparken zal er in Nederland steeds meer groene energie geproduceerd worden. Bij Pure Energie ben je in ieder geval zeker dat de energie die je afneemt wordt opgewekt in Nederland uit eigen energiebronnen. Deze energieleverancier heeft geen winstoogmerk en is zeven keer tot groenste leverancier uitgeroepen.

Aarzel niet

Ben je van plan om je leefomgeving duurzaam te gaan inrichten, aarzel dan niet om nu de stap te nemen. Wacht niet totdat je de torenhoge ‘grijze’ gasrekening in je mailbox krijgt. Onderneem nog vandaag actie om je huis te verduurzamen en je energierekening omlaag te brengen. In tegenstelling tot zo’n twintig jaar geleden zijn zonnepanelen nu veel sneller renderend en zul je de investering er binnen de kortste keren uit hebben. Neem dus als inwoner van Kampen nu de stap naar een duurzame toekomst voor jezelf en voor je omgeving.