Coronavirus

Geplaatst op 28 juni, 2021 om 1:39 | In de categorie:

Het vaccineren tegen corona gaat hard. We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen. Deze cijfers dalen nu snel. Bijna alles kan vanaf 26 juni, maar wel op 1,5 meter afstand.

De meeste maatregelen zijn niet meer nodig. De basisregels blijven gelden. Het virus is namelijk niet weg. Wees daarom voorzichtig en geef elkaar de ruimte op drukke plekken. Anderhalve meter afstand houden is nog steeds het beste om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. 

In augustus bekijkt het kabinet hoe en wanneer de laatste stap van het openingsplan gezet kan worden. Het gaat dan over het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels. 

Landelijke maatregelen

Om de verspreiding en de gevolgen van het coronavirus onder controle te houden zijn er landelijke maatregelen. De actuele maatregelen staan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus(externe link). Daar vindt u ook meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351 of neem contact op met GGD IJsselland via het contactformulier(externe link).

Informatie in eenvoudige taal

Steeds meer mensen hebben een prik gekregen tegen het coronavirus. Daardoor liggen minder mensen in het ziekenhuis. Daarom is er vanaf 26 juni meer mogelijk. Alle regels in eenvoudige taal(externe link) kunt u lezen op rijksoverheid.nl.

Een overzicht van de nieuwe mogelijkheden vanaf 26 juni kunt u ook downloaden als pdf-document.

Stap 4 openingsplan: Alles open op 1,5 meter afstand (pdf, 156 kB)

Testen op het coronavirus

Iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het coronavirus kan getest worden. Met de test kunt u (als u klachten heeft) zien of u besmet bent met het coronavirus. Hiervoor kunt u terecht bij de GGD IJsselland. Om te testen belt u 0800-1202 voor het maken van een afspraak. Er zijn meerdere testlocaties in de regio IJsselland. Ook in de gemeente Kampen is een testlocatie beschikbaar. Deze testlocatie is gevestigd aan de Tasveld 17 in IJsselmuiden.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie en contactgegevens op www.ggdijsselland.nl/corona/testlocaties-coronavirus/(externe link).

Sport en corona

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van sport? Kijk voor veel gestelde vragen over sport en corona op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport(externe link).

Basisregels

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis en laat u direct testen bij klachten.
  • Werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.