GroenLinks stemt als enige tegen afwijking bestemmingsplan Veerweg

Geplaatst op 9 juni, 2021 om 2:03 | In de categorie:

GroenLinks Kampen wil dat de bijzondere Schepmanpanden aan de Nieuwe Buitenhaven niet worden gesloopt. Deze panden moeten worden ingepast in een nieuw bouwplan dat voldoet aan het huidige bestemmingsplan. Met die boodschap stemde GroenLinks, als enige van de Kamper politieke partijen, donderdagavond tegen het raadsvoorstel om van het bestemmingsplan te mogen afwijken.

Raadslid Niels Jeurink: “Voor GroenLinks was dit een heel lastig raadsvoorstel. Als gevolg van een contract waar de raad zich nooit over kon uitspreken worden beeldbepalende panden gesloopt. Panden die het verhaal van deze buurt levend houden. Opnieuw verdwijnt erfgoed. Wij vinden dat kwalijk.”

Het lastige voor GroenLinks was dat hier energieneutrale huurwoningen komen, en daar is GroenLinks juist een groot voorstander van. Voor die woningen moest echter afgeweken worden van het bestemmingsplan. Jeurink: “Daarmee accepteren we dat omwonenden meer overlast krijgen dan het bestemmingsplan nu toestaat. GroenLinks ziet daar, los van een commercieel belang, geen goede gronden voor. Ook niet in het feit dat er een deal ligt met een ontwikkelaar; een slechte deal zonder ontbindende voorwaarden waar de gemeenteraad niet eerder in gekend is. Dat doen we buiten Brunnepe niet. We zien geen reden om dat aan de Veerweg wel te doen.”

Hoewel het plan voor GroenLinks dus zeker ook enkele voordelen met zich meebrengt, stemde GroenLinks tegen de gevraagde ‘verklaring van geen bedenkingen voor afwijking van het bestemmingsplan’. Als enige. 

Niels Jeurink, raadslid GroenLinks Kampen