Dickhof breidt flink uit met Autohopper Dickhof en Dickhof Bedrijfswagen Inbouw voor ondernemers

Geplaatst op 28 mei, 2021 om 10:34 | In de categorie:

KAMPEN – Het bedrijfsleven – groot en klein – weet Dickhof, het autoschadebedrijf met vestigingen in Kampen en Elburg, goed te vinden. ‘We hebben korte lijntjes, denken mee met de klant, en bieden goede service.’ Maar er is meer. Sinds maart kunnen ondernemers er ook terecht voor flexibele mobiliteit. ‘Wie even een extra bus of bakwagen nodig heeft, klopt aan bij Autohopper Dickhof. En wil je het interieur van een nieuwe bus laten inrichten, dan kan Dickhof Bedrijfswagen Inbouw je ook daarbij uitstekend van dienst zijn’, vertelt Falko Lodewijk, eigenaar van – en motor achter – deze twee nieuwe bedrijven.

Voor Falko Lodewijk komt met de realisatie van deze twee bedrijven, een droom tot leven. ‘Ik ben blij dat Ferdi Leusink en Johan Dickhof, de mannen achter Dickhof Autoschade, mij deze kans bieden.’ Nu, op zijn 28e, stapt Falko – jarenlang hét gezicht bij Technische Groothandel Post – in een nieuw avontuur. Ondernemer. Directeur/eigenaar van twee nieuwe bedrijven: Autohopper Dickhof en Dickhof Bedrijfswagen Inbouw. 

Autohopper Dickhof

‘Met de naam Dickhof heb je een naam te pakken, waarvan je als wagenparkbeheerder weet: ‘daar kan ik goed terecht’.’ Dickhof verkoopt geen auto’s, regelt geen langlopende leasecontracten en biedt geen standaardonderhoud, maar ‘voor al het andere kun je wel bij ons terecht’. Falko: ‘Heb je schade of een ritregistratiesysteem nodig? Dan kom je bij ons. Imperial op het dak? Kom bij ons. Heb je een groot project en moet je even één of twee maanden een bus erbij hebben? Dan klop je bij Dickhof aan. Hier heb je één aanspreekpunt, één concern dat zich hard voor je maakt.’ Falko nam recentelijk Autohopper Kampen van Vincent Smit over en doopte het om in Autohopper Dickhof; om zo ook buiten Kampen meer bekendheid te krijgen. ‘De voordelen van autoverhuur en shortlease? Flexibel, je zit nergens aan vast, no-nonsense, geen gezeur, geen addertjes onder het gras. En je bespaart op de drie R’s: rente, ruimte en risico.’ Omdat hij met de verhuur van luxe auto’s, bussen en bakwagens geen hele dag druk is, besloot Falko er een tweede bedrijf aan toe te voegen: Dickhof Bedrijfswagen Inbouw; een groeimarkt, zo weet hij. 

Dickhof Bedrijfswagen Inbouw 

‘Bedrijfswageninrichting neemt een grote vlucht’, weet Falko. ‘Vroeger klooide de timmerman er zelf met hout stellingen in. Dan was hij al snel twee dagen, én een hele partij aan hout, verder. Niet alleen is dat hout niet heel goedkoop, maar ook kan hij gedurende die twee dagen zelf geen geld verdienen.‘ Ander nadeel: hout is zwaar, waar Dickhof Bedrijfswagen Inbouw gebruikmaakt van lichtgewicht aluminium systemen. ‘We hebben een partner gevonden in Bott; een van de drie grootste Europese spelers op het gebeid van bedrijfswageninrichting. Lichtgewicht biedt enorm veel voordelen op het gebied van brandstofgebruik. Tenslotte worden steeds meer wagens elektrisch aangedreven. Lichtgewicht draagt dan weer bij aan een betere actieradius.’ Tot voor kort moesten ondernemers, die busjes wilden laten inrichten, uitwijken naar Harderwijk, Leeuwarden of Olst. ‘Omslachtig. Bovendien zijn ze de bus dan vaak enkele dagen kwijt’, weet Falko. ‘Nu kunnen ze de inrichting van de bus aan ons overlaten, krijgen ze een vervangende bus mee en kan de eigen bus de volgende dag al weer worden opgehaald.’ Dickhof Bedrijfswagen Inbouw regelt alles: modulaire kastensystemen van aluminium, imperiaal, sidebars, instaplijsten en opstapjes bij wat hogere bussen. ‘Over vijf jaar moet iedereen ons als dé logische keuze in onze regio, op het gebied van autoverhuur en shortlease en bedrijfswagen inbouw, zien.’