Media Ukkie Dagen: Twee gratis webinars over vierkante oogjes

Geplaatst op 10 maart, 2021 om 10:15 | In de categorie:

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. 

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. In het kader van de Media Ukkie Dagen organiseert de Bibliotheek 2 gratis online webinars voor ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Webinar 1: Appvoeding

30 maart 2021 

19.30 – 20.30 uur 

Tijdens dit webinar neemt mediacoach Evelyn Verburgh ouders/verzorgers mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin app, Meester Sander en schrijfster Nanda Roep

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. De door de Bibliotheek georganiseerde webinar ‘Appvoeding’ geeft praktische tips en voorbeelden voor ouders/verzorgers. Met een mooi programma van boeiende sprekers, gepresenteerd door een getrainde coach.

Webinar 2: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

31 maart 2021 

20.00 – 21.00 uur

Denise Bontje van Mediasmarties.nl neemt je tijdens dit webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Als ouder van een peuter of kleuter heb je vast gemerkt dat je de afgelopen maanden steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker aan voor dit Webinar. Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden voor beide webinars kan op de website bibliotheekkampen.nl