Wijziging dienstregeling Arriva Vechtdallijnen  

Geplaatst op 19 februari, 2021 om 12:03 | In de categorie:

Vanaf maandag 22 februari vindt er een kleine verandering plaats in de dienstregeling van Arriva op de Vechtdallijnen. De tweede ochtendrit (5.41 uur vertrek uit Emmen) en de een na laatste avondrit (23.53 uur vertrek uit Zwolle) rijden vanaf maandag weer. Verder blijft alles hetzelfde als voorheen. Zo worden de spitsritten nog steeds niet gereden. Let op; de spitsritten starten pas na de voorjaarsvakantie (20-28 februari).

Gedurende de hele dag rijdt er twee keer per uur een trein tussen Zwolle-Emmen (v.v.). In de reisplanner van Arriva staan de exacte vertrektijden. Arriva zet -gezien het reizigersaanbod- kortere treinen in.

Reis alleen als dat noodzakelijk is 

De overheid roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het openbaar vervoer. Het ov blijft wel beschikbaar voor noodzakelijke reizen.

Arriva voelt, net als de andere vervoerbedrijven, de verantwoordelijkheid om reizigers naar hun bestemmingen te blijven brengen. Arriva doet een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is.  

De geldende richtlijnen zijn de volgende:

  1. Draag een mondkapje: in alle voertuigen is dat verplicht. Ook op perrons en bij haltes is het dragen van een mondkapje verplicht;
  2. Reis alleen als het echt nodig is;
  3. Reis niet als u verkoudheidsklachten heeft;
  4. Geef elkaar de ruimte.

Maatwerk continu mogelijk 

Arriva heeft in de aangepaste dienstregeling rekening gehouden met de gewijzigde reizigersaantallen. Arriva monitort die aantallen continu en past de dienstregeling aan indien nodig. Zo kan Arriva steeds een goede, op maat gemaakte, dienstregeling blijven bieden aan de reizigers. 

De meest actuele dienstregeling vindt de reiziger terug in de reisplanners en is in zijn geheel ook te bekijken op de website van Arriva.