Gerson van der Maaten en Lionne Postuma zijn de voorleeskampioenen van Kampen

Geplaatst op 4 februari, 2021 om 2:39 | In de categorie:

Gerson van der Maaten van basisschool De Koldewijn Schoele uit Zuideinde en Lionne Postuma van De Marnixschool hebben op dinsdag 2 en woensdag 3 februari de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijden vonden online plaats in de Stadskazerne te Kampen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. 

Vanwege Coronaregels konden de 21 deelnemers niet in de Stadskazerne aanwezig zijn. Zij hadden van te voren een filmpje ingestuurd waarin zij een fragment voorlazen. In de Stadskazerne werden deze filmpjes tijdens een live online uitzending door een jury beoordeeld. De jury luisterde naar hoe het fragment werd voorgelezen.

Gerson van der Maaten las met een rustige en vooral duidelijke stem een fragment voor uit het boek Mees Kees – De sponsorloop van Mirjam Oldenhave. Lionne Postuma las vol enthousiasme voor uit De reuzenperzik van Roald Dahl.

Deze winnaars zullen op 24 maart Kampen in de regionale finale vertegenwoordigen. En misschien wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2021.