Jeugd aan Zet wintereditie 2021

Geplaatst op 11 januari, 2021 om 3:12 | In de categorie:

Door corona zijn er veel minder activiteiten voor jongeren. Jongeren hebben daardoor minder uitdaging. En minder actief zijn is niet goed voor de gezondheid. De gemeente Kampen wil daarom activiteiten voor jongeren stimuleren. Organisaties die met jongeren werken kunnen daarom nu een bijdrage aanvragen voor het organiseren van een jongerenactiviteit.

De gemeente Kampen heeft van de Rijksoverheid budget gekregen om activiteiten voor jongeren te stimuleren. Dit geld krijgt de gemeente vanuit het project Jeugd aan Zet (wintereditie 2021). Er is een budget beschikbaar van € 10.000.

Organiseert uw organisatie een activiteit voor jongeren, dan kunt u op de website van de gemeente een bijdrage aanvragen.

De voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden zijn dat de activiteit:

  • gericht is op jongeren van 13 tot en met 27 jaar
  • niet in strijd is met de coronaregels
  • van toegevoegde waarde is voor de samenleving en de jongeren zelf
  • voor 28 februari 2021 plaatsvindt (enige uitloop is mogelijk)

Beoordeling aanvraag en meer informatie

Afhankelijk van het aantal aanvragen wordt een keuze gemaakt uit de aanmeldingen. Het beschikbare budget wordt over de geselecteerde initiatieven verdeeld. Activiteiten waarbij samenwerking ontstaat tussen jongerengroepen en initiatieven krijgen een hogere waardering. Daarnaast is de volgorde van binnenkomst van belang. Hoe eerder uw aanvraag binnen is, hoe groter de kans dat u een bijdrage ontvangt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iny Bosdriesz via 06-29591804 of via i.bosdriesz@kampen.nl

Bron: gemeente Kampen