‘Virus is met zout al bij de voordeur te stoppen’

Geplaatst op 20 november, 2020 om 9:43 | In de categorie:

‘Stiekem’ wist hij het al, maar toch durfde hij het nooit zo hardop te zeggen als nu: ‘Zout is een virusdoder!’ Roland Prins van Zoutkamer Kampen heeft inmiddels het onomstotelijke bewijs vanuit de medische wereld achter zich staan. ‘We weten al jaren dat zout bacteriën doodt. Nieuwe onderzoeken tonen aan dat ook virussen erdoor worden geëlimineerd. Kortom: met onze halotherapie kun je de coronavirussen al bij je voordeur een halt toeroepen.’

Afgelopen week ontdekten Roland en zijn team een onderzoek van Professor Hyo-Jick Choi, verbonden aan de Universiteit van Alberta (Canada). Deze professor riep begin 2017 al dat zout virussen kan elimineren. Hij experimenteerde hiervoor met diverse influenza-, SARS- en MERS-virussen en publiceerde erover op PubMed, de vooraanstaande medische database. Inmiddels werkt de professor aan de productie van deze speciale maskers.

Keukenzout doodt virus
‘Chirurgische maskers helpen niet veel om de verspreiding van luchtwegaandoeningen zoals SARS of MERS of influenza te voorkomen’, vertelt Professor Choi in zijn publicatie. ‘Ziekteverwekkers in de lucht, zoals griep, worden overgedragen in aerosoldruppels wanneer we hoesten of niezen. De maskers kunnen de met virus beladen druppeltjes vangen, maar het blijft besmettelijk. Zelfs het aanraken van het masker biedt infectiegevaar.’ De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, toont aan dat keukenzout de werkzaamheid van het vezelfilter in de maskers sterk verbetert. ‘Wanneer vloeistofdruppels van welke grootte dan ook in contact komen met zout, lost het zout in de vloeistof op. Daarna verdampt het water en kristalliseert het zout opnieuw, waarbij het virus door de puntige zoutkristalranden wordt vernietigd.’ Inmiddels vindt het onderzoek van Choi navolging bij wetenschappers in het Amerikaanse Boston.

Met deze onderzoeken is onomstotelijk bewezen wat Roland al jarenlang weet: zouttherapie in zijn zoutkamer biedt niet alleen mensen met long- en ademhalingsproblemen (denk aan astma, bronchitis, COPD, hooikoorts en dergelijke) verlichting, maar kan ook zeer goed werken bij de bestrijding tegen virussen. ‘Zouttherapie is belangrijk voor een ieder die gezond wil blijven. Halotherapie is de basis voor de weerstand van je luchtwegen.’

Zelf de bronnen raadplegen? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl.

Tekst (C): Alex de Jong @ Attest Communicatie