Bibliotheek Kampen tijdelijk gesloten, afhaalbieb van start

Geplaatst op 13 november, 2020 om 9:21 | In de categorie:

Vorige week kondigde de overheid aan dat ook bibliotheken voor de komende twee weken gesloten moeten blijven. Wat betekent dit voor de bezoekers en leden van Bibliotheek Kampen?

Bibliotheken vallen onder de zogenaamde doorstroomlocaties. In de strijd tegen het coronavirus is het van belang zo min mogelijk je huis te verlaten en zijn samenkomsten van mensen niet toegestaan. Bibliotheek Kampen begrijpt de keuze van de overheid. ‘Het is voor veel mensen een gemis dat we tijdelijk moeten sluiten, maar de veiligheid staat voorop,’ aldus directeur Annette Schol, ‘We kunnen veel mensen gelukkig ook blijven voorzien met ons digitale aanbod, en de reserveringen kunnen op afspraak worden afgehaald.’ 

Leesvoer hamsteren

Al sinds de eerste geruchten over een eventuele sluiting liep het storm in de beide vestigingen van Bibliotheek Kampen. Geregeld stond buiten een lange rij mensen tot op de Oudestraat op hun beurt te wachten om naar binnen te mogen. De 30 stuks oranje mandjes gingen -na reiniging- van hand tot hand, en leden vertrokken met grote tassen vol gehamsterd leesvoer.

Start afhaalbieb

Na overleggen met de gemeente die eerder stelde dat een afhaalfunctie alleen voor horeca geldt, zoals in de noodverordening staat, kwam dinsdag 10 november het goede nieuws dat de Bibliotheek toch van start mag met de afhaalbieb.

De vestiging in Kampen gaat hiermee op woensdag 11 november van start. Leners waarvan de reserveringen klaarstaan worden door de Bibliotheek gebeld om een afspraak te maken. In Kampen kunnen deze in tijdvakken worden opgehaald: Maandag t/m vrijdag, 10.00 – 12.00 uur, en 14.00 – 16.00 uur.

De vestiging in IJsselmuiden gaat éénmalig open voor gemaakte afspraken, op donderdag 12 november, van 13.30 – 16.00 uur.

Inleveren

Eerder geleende materialen kunnen pas weer ingeleverd worden als de vestigingen weer open gaan voor publiek.

Geleende materialen waarvan de uitleentermijn verloopt tijdens de sluiting worden tijdelijk kosteloos verlengd. Leners hoeven niet bang te zijn voor een boete.

Activiteiten

Alle activiteiten zijn geannuleerd of worden in een online variant aangeboden. In de agenda op de website www.bibliotheekkampen.nl staat het actuele aanbod.

Wie zich heeft aangemeld voor een activiteit zal door Bibliotheek Kampen worden gebeld en/of gemaild.

Digitaal kijken, leren, spelen

Bibliotheek Kampen biedt digitaal niet alleen e-books en luisterboeken gratis aan haar leden aan van OnlineBibliotheek.nl . Via de website zijn voor alle leeftijden digitale dingen te ontdekken en doen, zoals de Digitale voorleestas voor kinderen, cursussen, spelletjes, films en muziek. Dit aanbod is gratis voor zowel leden als niet-leden.

Zorg goed voor elkaar

Annette Schol: ‘Namens onze collega’s en vrijwilligers wil ik graag al onze leden en bezoekers bedanken voor hun medewerking en aanpassingsvermogen, want was je net gewend aan de ene verandering, dan volgde al snel een volgende. Dat vraagt veel van zowel bezoekers als medewerkers. Nu moeten we weer even helemaal sluiten. Dat is jammer, maar ieders gezondheid is en blijft het belangrijkst. We hopen u over 14 dagen weer te kunnen ontvangen! Tot die tijd: blijf lekker (digitaal) lezen, zorg goed voor elkaar en blijf gezond! .

Vragen

Bibliotheek Kampen is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur.038-3312101, klantenservice@bibliotheekkampen.nl en via de webcare op FacebookTwitter en Instagram.