Kleine aanpassingen in Bibliotheek Kampen

Geplaatst op 15 oktober, 2020 om 5:00 | In de categorie:

Met de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid heeft ook Bibliotheek Kampen aanpassingen moeten doen in hun dienstverlening en aanbod. ‘Veel mensen waren bang dat de bibliotheek weer zou moeten sluiten,’ zegt directeur Annette Schol, ‘maar gelukkig is dat niet het geval.’

De vestigingen in zowel Kampen als IJsselmuiden voldeden al grotendeels aan de aangescherpte regels. Met een mandje als toegangsitem wordt het aantal aanwezigen gereguleerd, de looproutes zijn dusdanig ingericht dat de 1,5 meter kan worden gewaarborgd en bezoekers die komen werken, studeren of lezen registreren zich. Met de aangescherpte regels van afgelopen dinsdagavond waren toch een aantal aanpassingen nodig.

Lenen en inleveren

Voor het lenen en inleveren volstaan de al eerder ingestelde maatregelen. Het gebruik van winkelmandje en mondkapje geldt nu vanaf 13 jaar.

Werken, lezen en studeren

In IJsselmuiden waren de leestafel en werkplekken al gesloten. In Kampen is nu het aantal werkplekken in de bibliotheek verkleind om de bezoekersstromen meer ruimte te geven. In Leescafé Paatje in Kampen kan men na registratie lezen, werken of studeren. Sinds gisteren wel zonder koffie, aangezien dit onder horeca valt en deze gesloten moet zijn.

Activiteiten

Binnen de mogelijkheden die er voor de Bibliotheken zijn, wordt de balans gezocht tussen zoveel mogelijk door laten gaan en de oproep van het kabinet om reisbewegingen en contacten zoveel mogelijk te beperken. ‘Dat betekent dat we de activiteiten, die vooral bijdragen aan de maatschappelijke opgaven in de stad zoveel mogelijk door laten gaan. Het stopzetten van deze activiteiten zou juist die Kampenaren treffen, die om verschillende redenen in deze tijd juist extra veel behoefte hebben aan en baat hebben bij deze programma’s,’ aldus Annette Schol. De activiteiten van het Taalpunt, de BoekStartochtenden en de cursussen Klik & Tik en Digisterker gaan door.

Op de website www.bibliotheekkampen.nl staat het actuele aanbod van activiteiten en uitgebreide informatie over de genomen maatregelen.