Wandelen door Kampen, van Oost naar West

Geplaatst op 3 oktober, 2020 om 8:30 | In de categorie:

Op zaterdag 10 oktober organiseert cultuurZIEN een stadswandeling door Kampen De wandeling start om 14.00 uur bij het station Kampen. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p., maximaal 8 deelnemers. Een plekje reserveren kan via kunst@cultuurzien.nl of bel (038)331 10 24.

Oktober, Maand van de Geschiedenis 2020, heeft als thema Oost en West. CultuurZIEN wandelt daarom in oktober van Oost naar West door Kampen. Een bijzondere wandeling, die letterlijk een dwarsdoorsnede door de Kamper geschiedenis oplevert. De bouw van de eerste stadsbrug brengt de deelnemers terug naar de Hanzeperiode; de Plantage herinnert Kampen nog dagelijks aan de ellendige periode na de Franse bezetting in 1672; de Burgel werd vernieuwd in de jaren 1950  en de THUK aan de Broederweg dankt haar ontstaan aan een kerkscheuring in wereldoorlog 2.

Op zondag 18 oktober, 14.00 uur, oktober wandelt cultuurZIEN weer van Oost naar West. Dan wandelen reporters van de Maand van de Geschiedenis mee, waardoor er plek is voor slechts 6 deelnemers.

Meer weten over bijzondere contacten van de stad Kampenmet Oost en West? Bekijk de website: kampentussenoostenwest.nl

Fotobijschrift: De Broederweg en – straat in Kampen in het vroege ochtendlicht, gezien van oost naar west