Crematorium op Kamper grondgebied mogelijk

Geplaatst op 2 oktober, 2020 om 9:54 | In de categorie:

Als een commerciële partij zich bij de gemeente meldt voor de bouw van een crematorium neemt het college het verzoek in overweging en staat ze in beginsel welwillend tegenover een dergelijk verzoek. Dat zei burgemeester Koelewijn woensdagavond naar aanleiding van vragen van Kampen Sociaal.

De vraag naar cremeren neemt al jaren toe en het crematorium in Zwolle bereikt haar limiet. Fractievoorzitter Richard Boddeus :‘ Uitbreiding van de capaciteit in de regio is gewenst, als een verzoek binnen komt bij de gemeente Kampen voor de bouw van een crematorium zou dat serieus overwogen moeten worden. Nu de burgemeester het initiatief welkom heet kunnen partijen met een gerust hart een verzoek indienen.’

Ongeveer twee derde van de mensen wordt tegenwoordig gecremeerd en een derde begraven, twintig jaar geleden was dat nog 50%.