Maand van de Geschiedenis in Kampen

Geplaatst op 27 september, 2020 om 8:00 | In de categorie:

Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis maakte cultuurZIEN een website met informatie over contacten tussen de stad Kampen, oost en west. Daarnaast organiseert cultuurZIEN in oktober twee keer een stadswandeling. Op 18 oktober komen reporters van de Maand van de Geschiedenis naar Kampen.

Oktober,  Maand van de Geschiedenis 2020, heeft als thema Oost en West. Geïnspireerd door dit thema ging cultuurZIEN aan de slag. Het resultaat is een website vol verhalen, video’s, achtergrond informatie en en creatieve opdrachten op basis van het thema oost en west. De lezer reist mee naar warme oorden als Berbice en Demerarij. Kamper laken vond zijn weg naar Indianen in Noord-Amerika. Van dichter bij kwamen de vele emigranten van Duitse komaf, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Kampen. De website Kampentussenoostenwest.nl wordt op  1 oktober om 10.00 uur online gezet.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseert cultuurZIEN op 10 en 18 oktober een stadswandeling van oost naar west. ”Kampen, van oost naar west” biedt een prachtige dwarsdoorsnede door de geschiedenis van de stad. De wandelingen startten om 14.00 uur bij het station Kampen en eindigen ca. 1,5 uur later bij het stadspark. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p.. Per wandeling kunnen max. 8 personen mee, opgeven voor deelname kan via kunst@cultuurzien.nl of (038)331 10 24. Meer informatie is te vinden op cultuurzien.nl of maandvandegeschiedenis.nl/kampen

Fotobijschrift: Broederstraat Kampen vanuit het oosten naar het westen gezien.