Bibliotheek organiseert activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Geplaatst op 19 september, 2020 om 8:33 | In de categorie:

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek Kampen verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met onder anderen een feestelijke voorstelling en leuke workshops.

Activiteiten

• Woensdag 30 september: Sterke verhalen: Voorstelling met 37 verstopte boeken!

De opa van Goochelaar Jan vertelt verhalen uit zijn jeugd. Sterke verhalen. Hele sterke verhalen! Wat moet je geloven? Wat is echt en wat niet? Kom naar de gratis voorstelling!

• Zaterdag 3 oktober: Supergave dansworkshops

Leer net zo gaaf dansen als in de videoclip van Kinderen voor Kinderen. De RKDOS Talentgroep onder leiding van Tamara Reumer gaat het je leren!

• Zaterdag 10 oktober: Creatieve workshops

Maak een Stop Motion filmpje, bouw een bewegende boot met hydrauliek en leer cartoons tekenen!

Meer info en aanmelden: www.bibliotheekkampen.nl/agenda

Alle activiteiten zijn gratis. De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.

Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Meer in de bibliotheek

De Bibliotheek Kampen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.