‘Zoutkamer Kampen biedt weerstand nu R in de maand is en ziektes loeren’

Geplaatst op 11 september, 2020 om 1:59 | In de categorie:

Je kunt de klok erop gelijk zetten. Zodra de R in de maand zit, daalt onze weerstand en liggen verkoudheden, bacteriën en virussen weer op de loer. ‘Natuurlijk kunnen we in september nog best een ‘Indian Summer’ hebben’, weet Roland Prins van Zoutkamer Kampen. ‘Maar daarna is het gebeurd met de gezondheid en begint het kwakkelen.’ Natuurlijk heeft hij een oplossing. Zijn eigen Zoutkamer in Kampen. Want zouttherapie bouwt aan je weerstand. Ook tegen corona.

‘Het is een oude volkswijsheid. Zodra de R in de maand zit, verspreiden ziektes zich’, vertelt Roland. ‘Het gure weer zorgt ervoor dat onze weerstand minder wordt. Ideaal voor virussen en bacteriën. Niet alleen de lagere temperaturen, ook onze verminderde weerstand vinden ze fijn.’ Wordt het buiten koud en guur, dan zoeken we de warmte van ons huis op. ‘Ook dat helpt bij de verspreiding van verkoudheden en virussen. Tenslotte zitten we dan ‘heerlijk’ elkaars ongezonde lucht in te ademen.’

Astma
Zoutkamer Kampen is gebouwd voor mensen met ademhalings- en longproblematiek. ‘Onze geconditioneerde lucht, met een hoog zoutgehalte, maakt je luchtwegen schoon en geeft je meer lucht’, vertelt Roland. ‘Last van hooikoorts of astma? Ademhalingsproblemen of longklachten? Zoutkamer Kampen kan je helpen.’ Maar ook gezonde mensen hebben baat bij de behandeling, zo blijkt. ‘Onze zoute lucht helpt om je luchtwegen schoon te maken én te houden. Bacteriën en virussen overleven onze droge aerosollucht niet.’ De geconditioneerde zoute lucht van Zoutkamer Kampen kan zelfs mensen helpen die willen stoppen met roken. ‘Zij gaan veel meer hoesten en moeten het loskomende slijm kwijtraken. Regelmatig de zoutkamer bezoeken helpt ook hen om weer opgelucht adem te halen.’

Zoutkamer Kampen
Reigerweg 15, Kampen
Tel. 038 – 333 2727
www.zoutkamerkampen.nl