Gerrit Hoving concerteert op het Strumphlerorgel

Geplaatst op 25 juli, 2020 om 8:53 | In de categorie:

In de serie zomeravond concerten in de Eusebius concerteert Gerrit Hoving op het Strumphlerorgel. Hoving speelt een programma met werken van Bach, Mozart, Scheidemann, Mendelssohn.

Gerrit Hoving (1984) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Zwolle en Enschede bij resp.  Theo Jellema en Gijs van Schoonhoven. Tijdens en na zijn studie volgde hij masterclasses en interpretatielessen bij o.a. Eric Lebrun (Parijs) en Edoardo Bellotti (ItaliĆ«) Bert Matter (NL). Gerrit is als kerkmusicus verbonden aan de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen, heeft een lespraktijk en concerteert regelmatig als solist of als begeleider. Daarnaast heeft Gerrit in 2019 een opleiding tot orgeladviseur afgerond.