Van, voor en door Kampenaren: www.dromeninkampen.nl

Geplaatst op 7 mei, 2020 om 8:05 | In de categorie:

Ook dit jaar organiseert Bibliotheek Kampen van 6 t/m 28 mei de maand van Dromen in Kampen. Hoewel… niet op dezelfde manier natuurlijk, want activiteiten waar mensen bij elkaar komen gaan in verband met het Coronavirus helaas niet door. Het interactieve programma voor dit jaar is echter te mooi om niet te delen vindt programmamanager Anne Marth Kuilder. Daarom is er voor dit jaar gekozen voor een voornamelijk digitale opzet waar iedereen aan mee kan doen.

Anne Marth: “Juist nu we minder mensen kunnen ontmoeten, is het belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven. Daarom delen we honderden Kamper dromen en maken die zichtbaar. Dat kan groots en meeslepend, maar ook heel klein, bijvoorbeeld een kopje koffie drinken met een bijzonder iemand of dat alles weer normaal is. We roepen alle Kampenaren op om deze dromen met elkaar te delen. Om dit te stimuleren, kan iedereen een poster (zie binnenpagina van De Brug) op het raam hangen en misschien komen onze droomreporters dan langs om deze dromen (op afstand) te vangen.”

Digitaal prikbord

“Omdat fysieke activiteiten niet mogelijk zijn, is een interactieve website gelanceerd: www.dromeninkampen.nl. De dromen plaatsen we op een digitaal prikbord. Op de website staan ook workshops voor jong en oud, inspirerende filmpjes, verhalen en andere originele manieren om met elkaar in verbinding te staan. Een keer per week zenden we een heus dromenjournaal uit, zowel via de website als op RTV IJsselmond, waarin Astrid de Jong de leukste, liefste en fijnste dromen van de week voor het voetlicht brengt.”

Meedoen

Deel jouw droom tussen 6 en 28 mei op www.dromeninkampen.nl en/of hang de poster (uit De Brug, via de website of vraag er daar een aan) op je raam. Droomreporters komen op gepaste afstand bij je op bezoek en leggen je droom vast in tekst, foto of video. Je kunt ook zelf een filmpje maken of je droom opschrijven en deze sturen naar info@dromeninkampen.nl. Dan publiceren we jouw droom op de website.

De maand van Dromen in Kampen wordt mede mogelijk gemaakt door UITverGROOT en het Cultuurfonds Kampen. Wilt u als organisatie/bedrijf ook een bijdrage leveren? Neem hiervoor contact op via info@dromeninkampen.nl Uiteraard vermelden wij uw betrokkenheid op dewebsite.