Kleine ondernemers in Kampen in Corona tijd

Geplaatst op 9 april, 2020 om 10:31 | In de categorie:

Het land is in de ban van Corona en alle maatregelen die omtrent het virus genomen zijn, zo ook CrossFit Kampen. 1 April jl hadden we een feestje in de planning om ons 4 jarig bestaan te vieren maar helaas hebben wij om de verspreiding van het virus te beperken ook de deur gesloten van onze CrossFit box aan de Ambachtsstraat. Bij ons zijn gezondheid, plezier en verbinding de kernwaarden en al snel wisten we dat, hoewel we niet gezamenlijk in een ruimte konden sporten, we de verbinding nog steeds wilden houden met onze leden om juist in deze uitdagende tijd te werken aan gezondheid en daar plezier in te hebben.

Zo hebben we meteen een planning gemaakt voor workouts die thuis gedaan kunnen worden. Elke dag een nieuwe. Er is thuis in de meeste gevallen niet zoveel materiaal aanwezig als op onze locatie maar met wat creativiteit komen we een heel eind, zo blijkt. Zo gebruiken we rugtassen, tafels, kliko’s, stenen of jerrycans. De workouts zijn net als normaal, uitdagend, op niveau aan te passen en afwisselend, met af en toe een gekke twist of challenge. We maken foto’s of filmpjes en delen deze met elkaar op een besloten instagrampagina die we voor onze leden aangemaakt hebben. Op die manier blijven we ook met elkaar in verbinding. We hebben onze kleine materialen ook beschikbaar gesteld voor onze leden, elke zaterdag kan er materiaal geruild en geleend worden. Uiteraard in naleving van strikte regels die duidelijk gecommuniceerd zijn. Iedereen heeft hier een belang en is zich dus ook bewust van deze afspraken.

Fundraising
Vanuit het overkoepelende moederbedrijf van CrossFit in Amerika, CrossFit Inc., is er een actie op touw gezet om CrossFit boxen die de deuren hebben moeten sluiten te steunen middels een fundraiserevenement. Mensen die lid zijn bij een box, maar ook familie en vrienden, kunnen zich inschrijven voor deze actie. Het duurt drie weken waarbij er elke week een workout bekendgemaakt wordt en de deelnemers kunnen zowel gratis deelnemen als een donatie van $20 tot $1000 dollar doen wat 100% en rechtstreeks naar de CrossFit box gaat van hun keuze. Fantastisch!

We gaan door!
Afgelopen maandag hebben we de eerste workout met onze leden samen gedaan via ZOOM. Dit is een digitale plek waar je in contact bent met een grote groep mensen via geluid en beeld. Op deze manier kunnen we toch samen zijn en met elkaar delen wat we normaal ook doen. En we kunnen ons dus weer echt verbonden voelen met elkaar.Via deze weg kunnen wij als coaches natuurlijk ook meer doen dan alleen een workout aanbieden, namelijk echt coachen en corrigeren zodat er ook blessurevrij getraind kan bijven. Naast de reguliere trainingen hebben we ook personal training trajecten lopen welke we op afstand met onze klant volbrengen en natuurlijk de trainingen van dames die in verwachting zijn. Onze PowerMama coach is ervaren in het trainen en begeleiden van dames die in verwachting zijn of nog klachten ervaren na een zwangerschap. Deze doelgroep is zeer specifiek en belangrijk en dient dus getraind te worden met kennis van zaken.

6 domeinen
Naast het samen bewegen en het persoonlijke contact hebben wij ons ‘6 domeinen’ traject, wat normaal losstaat van CrossFit kosteloos aangeboden aan leden die het nog niet gevolgd hebben of dit opnieuw wilden volgen. Binnen dit traject, wat we nu uitgespreid hebben over 10 weken, begeleiden we de deelnemers naast het domein bewegen intensief bij het verbeteren van hun slaap, immuunsysteem, voedingspatronen, het optimaliseren van een gezonde en heilzame manier van de ademhaling en het uitbalanceren van stress. Door de opgedane kennis en ervaring van onze inhouse Physist Specialist zullen we een enorme impact maken op het welbevinden en het leven van de deelnemers. We hebben dit traject al aan 200+ mensen mogen aanbieden en hebben verbluffende resultaten geboekt, tot aan het genezen van diabetes type 2 aan toe.

Triple Win!
Naast de particuliere trajecten hebben we ook trajecten voor werknemers van bedrijven ontwikkeld. Het is zo mooi om te zien dat de sfeer maar ook de productiviteit van een team sprongen vooruit maakt gedurende maar ook na dit traject. Zo hebben wij onze passie kunnen uitoefenen, namelijk een impact maken op de gezondheid en het welbevinden van mensen, de werkgever is gelukkig met een verhoogde productiviteit en aanzienlijk minder ziekteverzuim en de deelnemers hebben weer grip op hun gezondheid en is zelfs de kwaliteit van leven in veel gevallen toegenomen. Triple WIN!

Community
Wij als CrossFit Kampen hebben de afgelopen weken mogen ervaren wat een fantastische groep mensen de community van onze box rijk is. Er worden kaartjes en bloemetjes verstuurd naar elkaar, er worden belletjes en berichtjes gestuurd om een hart onder de riem te steken en leuke activiteiten bedacht om elkaar en de kinderen bezig te houden en recepten en tips uitgewisseld omdat we om elkaar geven! In een tijd waarbij het belang van gezondheid en verbinding voor iedereen centraal is komen te staan, slaagt onze CrossFit Kampen Community met vlag en wimpel. WE ARE ONE!

Motiveer jezelf
Heb jij ook moeite om jezelf te motiveren in deze tijd en wil je door ons en onze geweldige community gemotiveerd worden of ben je nieuwsgierig naar ons 6 domeinen traject? Neem dan alsjeblieft contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat bij je past. info@crossfitkampen.com of 0611471434

We are in this together en we will get through this together!

CrossFit Kampen
www.crossfitkampen.com