Sport en Chiropractie

Geplaatst op 20 maart, 2020 om 12:49 | In de categorie:

Sporters profiteren al jaren van chiropractische zorg. Sporters met allerlei achtergronden, van de weekend sporter tot de wereldtopper, maken gebruik van chiropractie omdat het een medicijnvrije weg naar betere gezondheid en prestaties is.

Prestatie
Chiropractische zorg helpt om een optimale prestatie te behalen. Een juiste structuur en goed functionerend bewegingsapparaat is de basis voor sporters om een optimale prestatie te kunnen leveren een juiste structuur en goed functionerend bewegingsapparaat is. Er is een toenemend aantal wetenschappelijke studies die de relatie tussen chiropractie en sportprestaties aantonen.

Onderzoek
Een Canadees onderzoeksteam voegde Chiropractie toe aan een revalidatie programma voor zestien geblesseerde vrouwelijke lange afstand lopers. Deze hardloopsters herstelden niet alleen sneller, maar zeven van hen verbeterden hun persoonlijke record toen zij chiropractisch werden behandeld.

Chiropractie heeft een duidelijke invloed op sportprestatie. De invloed van Chiropractie op de sportprestaties werd getest op vijftig sporters die verdeeld werden over een controlegroep en een groep waar Chiropractie aan de normale trainingen werd toegevoegd. Na zes weken scoorde de groep die chiropractisch behandeld werd dus significant beter met betrekking tot standaard sportprestatietesten. Wanneer op reactiesnelheid getest werd, verbeterde de controlegroep met minder dan één procent, terwijl de groep onder chiropractische behandeling een meer dan achttien procent verbetering van de reactie snelheid behaalde. (https://chiropractiekes.nl/ )

Behandeling en Sportblessures
Jaarlijks lopen sporters in Nederland gemiddeld 3,5 miljoen sportblessures op. Hiervan was bij 1,4 miljoen gevallen medische behandeling nodig. Dat is maar liefst de helft van alle medisch behandelde ongeval letsels in Nederland. In professionele sport is het oplopen van een sportblessure de nummer één reden om vervroegd met sporten te moeten stoppen.

Consument en Veiligheid
Chiropractische behandelingen helpen het lichaam zo goed mogelijk te functioneren. Het helpt ook met het herstel en de genezing van de meest uiteenlopende blessures. In onze samenleving zijn we ingesteld op het onderdrukken van symptomen door pijnstillers. Alles om maar door te gaan en niet te hoeven luisteren naar de signalen die het lichaam geeft. Deze signalen zijn echter een belangrijk onderdeel van ons genezings- en herstelmechanisme. Luister naar uw lichaam en zorg voor regelmatige controles.Voor meer informatie: www.chiropraxi.nl/sportblessures/


Chiropraxi Kampen
Graafschap 43, 8261 LB Kampen
Tel. 038 – 33 25 227
www.chiropraxi-kampen.nl

Onderdeel van Chiropraxi Emmen-Kampen-Coevorden-Hoogeveen