Stedelijk Museum Kampen sluit deuren en stelt opening expo uit

Geplaatst op 13 maart, 2020 om 2:35 | In de categorie:

Amper in een week tijd is er een enorme stijging in de besmettingsgevallen van het Coronavirus in Nederland. In het hele land sluiten musea, schouwburgen, bibliotheken en poppodia.

Op advies van de overheid en in navolging van andere musea heeft het Stedelijk Museum Kampen besloten om ook de deuren tot nader orde te sluiten.

“De gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. We willen hierin geen enkel risico nemen. Ook al zijn we een klein museum, onder onze bezoekers en vrijwilligers is een aanzienlijk deel dat in de risicogroep valt”, stelt interim directeur Remmelt de Boer. “De deuren zijn gesloten en medewerkers werken waar het kan thuis.”

Wisselexposities

De twee huidige wisseltentoonstellingen zouden dit weekend voor het laatst te zien zijn. Nu kan er een paar dagen eerder gestart worden met het uitruimen.

Voor de nieuwe expositie zijn alle voorbereidingen in volle gang.

Ammehoela!

De nieuwe tentoonstelling ‘Ammehoela! 75 jaar vrij zijn’ zou geopend worden door Hedy d’Ancona op 29 maart. Het museum stelt deze opening uit.

Tot wanneer het museum dicht blijft, is nog onduidelijk, maar het zal in ieder geval voor 1 april niet open gaan.

Op StedelijkMuseumKampen.nl en op social media communiceert het museum wanneer zijn weer toegankelijk zijn voor publiek.

Foto (C): Jolanda Slurink