Bootcamp in Kampen

Geplaatst op 11 maart, 2020 om 8:40 | In de categorie:

Sporten en bewegen is leuk en gezond. Iedereen die dat wil, moet dat kunnen doen. Daarnaast biedt sport veel mogelijkheden om te participeren in de samenleving. GewoonZorg en MEE IJsseloevers organiseren sinds kort iedere dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur een Bootcamp in de gemeente Kampen. Er is speciaal aandacht voor mensen met een psychische beperking.

Voor mensen met een psychische beperking is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Soms is er geen passend aanbod in de buurt, zijn mensen niet op de hoogte van de mogelijkheden of is er sprake van praktische belemmeringen om mee te kunnen doen. Henriët, cliëntondersteuner bij MEE: “Door onze jarenlange expertise en ervaring weten wij hoe belangrijk het is voor deze mensen om gewoon mee te kunnen doen in de samenleving. Tijdens de Bootcamptrainingen op dinsdagavond is er een begeleider van GewoonZorg aanwezig en bieden we iedere deelnemer ondersteuning op maat. Zo proberen we de drempel om te gaan sporten voor mensen met een psychische beperking te verlagen.”

Goed voor fysieke gezondheid én sociaal netwerk

Iedereen weet dat sporten goed is voor de fysieke gezondheid. Maar daarnaast heeft het voor mensen met een psychische beperking nog een ander positief effect: de Bootcamptrainingen zorgen ook voor sociale contacten. Femmie, ambulant begeleider bij GewoonZorg: “De afgelopen weken hebben een aantal cliënten van MEE en GewoonZorg meegedaan met Bootcamp in Kampen. De deelnemers vinden het samen sporten gezellig en laagdrempelig waardoor ze graag komen.

Dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur

De Bootcamptrainingen in Kampen vinden elke dinsdagavond plaats van 19.00 tot 20.00 uur. Deelname kost € 2,00 per training. Het beginpunt is ‘de huiskamer’ van GewoonZorg aan de Burgwal 58. Iedereen die mee wil doen kan bellen of appen met Henriët van MEE via telefoonnummer 06 – 30 99 82 67.