Jesse Boer wint Kamper Junior Dictee 2020

Geplaatst op 13 februari, 2020 om 7:51 | In de categorie:

Op 12 februari organiseerde de Bibliotheek Kampen, in de Van Mulkenzaal in de Stadskazerne, het Kamper Junior Dictee voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. 

Het onderwerp van het dictee, geschreven door Iris Boter, kinderboekenauteur uit Kampen ging over Voorlezen. Lezen is essentieel voor je ontplooiing : er kan nooit genoeg gelezen of voorgelezen worden!  De kinderen bogen zich over moeilijke woorden zoals “continu”, “essentieel” en “aubergines”.

Het dictee werd nagekeken door correctoren van het Kamper dictee voor volwassenen onder leiding van dhr. Aart Kleijer. 

Er waren dit jaar maar liefst negentien deelnemers van in totaal 10 scholen. Daarnaast waren er ook nog ouders, leerkrachten en andere ‘fans’ van de kinderen. Ook zij mochten meeschrijven met het dictee om te zien hoe het er voor stond met hun spellingsvaardigheden. 

Wij feliciteren Jesse Boer van SmdB “Het Visnet”, die de winnaar van het Kamper Junior Dictee 2020 is geworden. Hij maakte het dictee met slechts 2 fout en was daarmee de spellingskampioen van alle deelnemers.

Op een gedeelde tweede plaats eindigden Lydia van Wijck van Basisschool De Fontein en Eva Wiersma van Basisschool Ichthus Ijsselmuiden. Zij maakten slechts 4 foutjes.

Jesse, Lydia en Eva zijn de beste spellers van het Kamper Junior Dictee en gaan meedoen aan de provinciale finale op 6 april 2020 in het theater van Vrijetijdspark “De Beerze Bulten” in Ommen.