Almere College wint allereerste Klein Kamper Scholierendebat

Geplaatst op 8 februari, 2020 om 8:25 | In de categorie:

Het allereerste Klein Kamper Scholierendebat is gewonnen door de leerlingen uit de onderbouw van het Almere College. In de Cellebroederspoort waren zij op vrijdag 7 februari de scholieren van het Ichthus College en de twee teams van de Pieter Zandt de baas.

De prijs voor beste individuele debater werd door de driekoppige jury uitgereikt aan een deelnemer van het Ichthus College. In samenspraak met de drie middelbare scholen van Kampen heeft CDJA IJsseldelta, de jongerenafdeling van het CDA, het Klein Kamper Scholierendebat ontwikkeld naast het ieder jaar terugkerende zeer populaire Groot Kamper Scholierendebat.

Aan laatstgenoemde doen voornamelijk leerlingen uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs aan mee, waar het Klein Kamper Scholierendebat speciaal voor de onderbouwklassen georganiseerd wordt.

Tweede Kamerlid Hilde Palland, wethouder Geert Meijering en accountmanager Jenneke Palland van Rabobank IJsseldelta vormden de jury bij de eerste editie van het Klein Kamper Scholierendebat. 

In totaal deden bijna dertig leerlingen mee aan het evenement. Voordat de teams met elkaar in debat gingen onder toeziend oog van een grote hoeveelheid belangstellenden, vertelde juryvoorzitter Hilde Palland iets over haar politieke loopbaan en het belang van debatteren voor jongeren. Daarna werd er over zes uiteenlopende stellingen gedebatteerd door de vier teams. De middag werd afgesloten met Politieke Bingo.

Niek Teune, voorzitter van CDJA IJsseldelta, nam de rol van debatleider op zich. Hij kijkt een goed gevoel terug op het evenement. ‘’Het is een prachtige middag geweest. Iedereen die ik achteraf gesproken heb, was erg enthousiast. Ik heb zelf genoten van de gepassioneerde maar tegelijkertijd respectvolle manier van debatteren. Deze teams hoop ik in de toekomst terug te zien bij het Groot Kamper Scholierendebat.’’ Het Groot Kamper Scholierendebat 2020 staat gepland voor de middag van vrijdag 6 maart, wederom in de Cellebroederspoort.

Foto (C): Hannah Borkhuis