Kampenion boekt eerste overwinning

Geplaatst op 3 februari, 2020 om 10:17 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag herstelde het eerste seniorenteam van Kampenion zich goed. Na vorige week met Buitenpost 1 een titelkandidaat te hebben getroffen (8 – 2 verlies), ontving Kampenion zaterdag met HBC 1 uit Heemstede een tegenstander die het sowieso onder zich moet houden om de kansen op handhaving te vergroten. HBC is een promovendus uit de 3e divisie.

De heren van team 1 speelden een puike wedstrijd. Tot en met partij 6 ging het crescendo. Partij na partij werd gewonnen en vaak met prima spel. In de resterende vier partijen wist Josco Maaskant, de kopman bij de tegenstander, eerst Thomas Niemeijer en in de laatste partij Julian Plette in vier games te verslaan. Maar daar bleef het dan ook bij. Gert-Jan de Lange won al zijn drie partijen. Kampenion boekte een keurige en ruime zege: 8 – 2. Het was goed om te zien dat invaller Thomas Niemeijer niet of nauwelijks onderdeed voor de andere heren.

Dobrila Jorguseska, die vorige week haar eerste wedstrijd voor Kampenion speelde, was er ditmaal niet bij. Zij kan niet alle wedstrijden van Kampenion meespelen omdat zij ook in de eredivisie dames speelt, met haar team van Dozy Den Helder. Komende zaterdag reist team 1 af naar Enschede voor de wedstrijd tegen ENTAC dat samen met Kampenion nu derde staat.

Jong Kampenion

Het eerste jeugdteam won ook de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Jarno van den Heuvel, Bert Beks en Tijmen Prins gingen naar Buitenpost en wonnen daar overtuigend met 0 – 10. Zij staan nu bovenaan. Aanstaande zaterdag speelt Jong Kampenion thuis tegen Swift 2 uit Deventer dat een puntje lager staat. Dat wordt dus ook een spannende wedstrijd. Aanvang: 14.00 uur.

Op de foto: links Julian Plette en Gert-Jan de Lange.