Vera Faber en Eva van Ham zijn de winnaars van de voorleeswedstrijd

Geplaatst op 30 januari, 2020 om 3:10 | In de categorie:

Vera Faber van basisschool Ichthus uit IJsselmuiden en Eva van Ham van De Marnixschool uit Kampen  hebben in Kampen de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond, op twee woensdagmiddagen , plaats in de Stadskazerne. Het betrof hier de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de kwart finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 23 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Greta Engelsman naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl supporters druk bezig waren met een prijsvraag trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henrietta Schutte gesproken.

Vera Faber las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. En Eva van Ham las voor uit het boek Mary Poppins van P.L. Travers. De kwart finale is op 4 maart in de Stadkamer in Zwolle. De provinciale ronde is op 1 april in het ZiNiN theater in Nijverdal.