Kampenion begint competitie met verlies

Geplaatst op 26 januari, 2020 om 9:09 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag speelde het eerste seniorenteam van Kampenion zijn eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Kampenion 1 heeft zich in de najaarscompetitie, toen met Gert-Jan de Lange, Robin Lieftink en Julian Plette, heel knap kunnen handhaven in de 2e divisie. Nu wacht wederom een pittig, uitdagend seizoen. En verrassend ook, omdat het nu in een gewijzigde samenstelling aantreedt en er in het Kamper tafeltennis een nieuwe naam naar voren komt: Dobrila Jorguseska. Onthoudt haar naam goed!

Kampenion leed een duidelijke nederlaag bij titelkandidaat Buitenpost. De uitslag doet een bijna walk-over vermoeden, maar niets is minder waar. De spelers van team 1 gaven goed partij, maar meestal ging de winst dan toch naar het thuisteam. Julian Plette wist zich tweemaal knap aan die trend te onttrekken. Maar ook Dobrila Jorguseska en Gert-Jan de Lange stonden goed te spelen. Niet de uitslag, maar het vertoonde spel tegen een titelkandidaat moet vertrouwen geven voor het vervolg van het seizoen. Aan het eind van een mooie wedstrijd stond er 8 – 2 op het scorebord. Het publiek heeft kunnen genieten van een aantal mooie partijen. Julian Plette sprak daarover de wijze woorden: “Het publiek was de winnaar.”.

Komende zaterdag ontvangt team 1 HBC 1 uit Heemstede, dat zijn eerste wedstrijd met dezelfde cijfers verloor.

Dobrila Jorguseska

Dobrila Jorguseska is nieuw bij Kampenion, zij is in de plaats gekomen van Robin Lieftink die nu in het tweede team uitkomt. Op de valreep – letterlijk in de laatste uurtjes waarin de teams nog aangemeld konden worden voor de competitie – kwamen Dobrila en Kampenion met elkaar in contact en was de ‘deal’ snel gesloten.

Dobrila – die doordeweeks veel traint en woont op Papendal en daar tafeltennis met school combineert – begon met tafeltennis op 8-jarige leeftijd bij Steeds Hoger/TSB in Den Haag, dat later ‘omgedoopt’ werd tot HTTV-070. Op 12-jarige leeftijd kwam ze al uit in de landelijke jeugdcompetitie en vanaf haar 14e speelde ze Landelijk A. Na enkele seizoenen op het hoogste jeugdniveau te hebben gespeeld – waar ze ook enkele keren het eerste jeugdteam van Kampenion trof – combineerde zij vanaf het najaar van 2017 de jeugdcompetitie met de damescompetitie bij het eredivisieteam van Dozy Den Helder, waarmee ze in haar eerste seizoen direct het landskampioenschap mocht vieren. Nadat de jeugdcompetitie te weinig uitdaging meer bood, stapte Dobrila per het voorjaar van 2019 over naar de landelijke herencompetitie en kwam zij uit in de 3e divisie voor achtereenvolgens TT Nijmegen 1 en De Toekomst 2 uit Lochem. Door het uiteenvallen van het laatstgenoemde team, was Dobrila op zoek naar een nieuw team. Dat nieuwe team werd Kampenion 1, dat nu over een gemiddelde leeftijd beschikt van nog geen 20 jaar.

Jong Kampenion

Het eerste jeugdteam is de voorjaarscompetitie goed begonnen. Jarno van den Heuvel, Bert Beks en Tijmen Prins wonnen allen twee partijen en versloegen Smash ’70 (H) 2 met 6 – 4. A.s. zaterdag speelt Jong Kampenion uit, en wel in Buitenpost.

Foto: Julian Plette, Dobrila Jorguseska, Gert-Jan de Lange en trainer Ralph Trip.