Feestelijke onthulling van glasramen bij Almere College

Geplaatst op 17 januari, 2020 om 8:52 | In de categorie:

‘Razend enthousiast en supertrots!’ Bij het Almere College is donderdag 16 januari een aantal glas-in-loodramen feestelijk onthuld door Marit Zweers, Mo Arafat en Marijn Boerma. De glaskunst van eigen makelij is het resultaat van een inspirerend kunstproject van het Almere College in samenwerking met Quintus en het Stedelijk Museum Kampen.

Met ruim 150 leerlingen uit acht klassen is er bij Quintus in drie dagen aan vijf glas-in-loodramen gewerkt. “We gaan jaarlijks met onze leerlingen naar een tentoonstelling rondom een bepaald thema of materiaal, waarmee we dan vervolgens aan de slag gaan. Dit jaar bezochten we de glasexpositie van Bernard Heesen in het Stedelijk Museum Kampen. De glasworkshops van Quintus sloten daar naadloos op aan”, vertelt Miriam Vissers, docent beeldende vorming aan het Almere College. Ook de leerlingen bleken ‘razend enthousiast’.

“We zijn een ontmoetingsschool dus de kennismaking met Quintusdocent en kunstenaar Chris de Goede en zijn enthousiasme en passie voor de glaskunst was een groot succes. Maar ook het kennismaken en werken met glas vonden de leerlingen geweldig. Ze hebben allemaal zélf een ontwerp gemaakt rondom uiteenlopende thema’s: van de natuur en Kamper Kogge tot de Muppets. Van elke leerling is een eigen glasfusion kunstwerkje terug te vinden in de glas-in-loodramen, die op verschillende plekken in ons schoolgebouw aan de Marinus Postlaan een mooi plekje hebben gekregen. We zijn er supertrots op!”