Klik & Tik, dé gratis internetcursus voor beginners

Geplaatst op 8 januari, 2020 om 10:48 | In de categorie:

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Winkelen, vakanties boeken, bankzaken regelen en informatie zoeken over de meest uiteenlopende zaken: het gebeurt steeds meer online. Voor wie nog niet goed weet hoe dat werkt, is er de gratis cursus Klik & Tik, de basis. 

We beginnen bij het begin en gaan dan stap voor stap verder. U leert een computer aanzetten, typen, tekst aanpassen en een e-mail opstellen. We gaan het internet op en gaan in op zoekmachines, websites, formulieren invullen en downloaden. Tenslotte kijken we naar het veilig gebruiken van social media, zoals Facebook.

De filmpjes in de cursus laten zien hoe het werkt en daarna kunt u zelf gaan oefenen. Dit alles doen we in een veilige oefenomgeving van Oefenen.nl. We werken in kleine groepjes met veel begeleiding.

Aan de slag

De cursus Klik & Tik, de basis is onderdeel van Oefenen.nl. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

1. Het internet op
2. Websites bekijken
3. Zoeken met een zoekmachine
4. Invullen en aanvragen, formulieren
5. E-mailen
6. Downloaden

De Bibliotheek altijd dichtbij

De Bibliotheek is jouw lokale, vrije toegangspoort tot kennis en informatie. Je kan er jezelf ontwikkelen, anderen ontmoeten, kennis delen én boeken en andere materialen lenen. Iedereen kan terecht in de vestigingen in Kampen en IJsselmuiden, maar ook online kunnen leden reserveren, verlengen én materialen van andere bibliotheken aanvragen. Zo is de hele collectie met gemak binnen handbereik. Offline, en online. Actuele informatie over het totale aanbod van de Bibliotheek Kampen is te vinden op www.bibliotheekkampen.nl.

Praktische informatie

Wat: Cursus Klik & Tik, de basis.
Wanneer: vanaf 4 februari, op de dinsdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur 4 sessies.
Waar: Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216 in De Stadskazerne.
Toegang: Gratis, aanmelden via de balie of bel Joop Schulte: 038 – 333 1828.
Voor wie: iedereen die internetvaardig wil worden.