Humanitas zoekt vrijwilligers

Geplaatst op 7 januari, 2020 om 2:45 | In de categorie:

Wil jij mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben? Vind je het leuk nieuwe mensen te leren kennen en hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen? Dan is Humanitas in Kampen op zoek naar jou.

‘We zijn onder andere op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze maatjesprojecten Tandem, Vriendenkringen en Thuisadministratie, vertelt Petra Stevering van Humanitas Kampen.

Tijdens het Tandem-project geven vrijwilligers deelnemers een jaar lang een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Een vriendenkring wordt gevormd door maximaal vijf mensen die graag iets met anderen willen ondernemen, maar daar wat hulp bij kunnen gebruiken. Als vrijwilliger ondersteun je de groep om bij elkaar te komen, bijvoorbeeld eens in de twee weken of maandelijks, en leuke dingen te ondernemen. Als dit goed loopt, gaat de vriendenkring zelfstandig verder. Thuisadministratie ondersteunt deelnemers bij het op orde brengen en houden van hun administratie, het in evenwicht brengen van inkomsten en uitgaven en het oplossen van schulden. Het doel is dat de deelnemer na verloop van tijd weer zelfstandig zijn administratie kan voeren.

Wil je meer weten? Kom dan naar onze inloopspreekuren op zaterdag 4 januari 11.00 tot 12.00 uur dinsdag 14 januari  van 13.30 tot 15.00 uur in de bibliotheek van Kampen. Wanneer je niet naar het inloopspreekuur kunt komen, maar wel interesse hebt in het doen van vrijwilligerswerk, kun je contact opnemen met coördinator Petra Stevering. Dat kan via 06-5788 1049 of p.stevering@humanitas.nl.

Wil je weten wat Humanitas in deze regio nog meer te bieden heeft? Kijk dan eens op www.humanitas.nl/zwolle.

Waar: Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216.
Wanneer: dinsdag 14 januari van  13.30-15.00 uur.