Gratis dialecttijdschrift voor Nedersaksische basisscholen

Geplaatst op 28 november, 2019 om 9:00 | In de categorie:

In februari 2020 verschijnt De Wiesneus, een kindertijdschrift (compleet in dialect!) met als thema: vrijheid. Nederland is volgend jaar namelijk 75 jaar bevrijd. De Wiesneus ligt vlak voordat maart dialectmaand begint bij basisscholen die zich hebben aangemeld. Dankzij subsidie van de provincie Overijssel is het tijdschrift gratis voor alle basisschoolleerlingen.

Overijsselse basisscholen kunnen zich gratis aanmelden door een mail te sturen naar e.peters@twentehoes.nl. Daarnaast zijn er ook Wiesneuzen in andere Nedersaksische dialecten zoals het Achterhoeks, Drents en het Gronings. Vorig jaar lag de Wiesneus bij meer dan 300 scholen in het hele Nedersaksische taalgebied.