Vriendenconcert Kunstkring

Geplaatst op 25 november, 2019 om 3:45 | In de categorie:

Het traditionele concert dat de Stichting Vrienden van de Kunstkring Hattem elk jaar organiseert, staat weer voor de deur. Het heeft deze keer plaats op zaterdag 14 december, om 20.15 uur in de Marke in Hattem.

De Stichting Vrienden -enkele jaren geleden in het leven geroepen om de bijna 40 jaar bestaande Kunstkring Hattem te ondersteunen- heeft in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle vanaf dag één een aangename partner gevonden. Om de vrienden van de Kunstkring jaarlijks een verrassingsconcert aan te bieden, werd contact gezocht met het conservatorium.

Ook met de bedoeling studenten daarvan de gelegenheid te bieden hun prestaties te laten horen én om podiumervaring op te doen. Het bleek een gouden greep, die inmiddels tot een jaarlijkse traditie is uitgegroeid. Zaterdag 14 december heeft het vriendenconcert voor de vierde keer plaats.

Deze keer treedt het DmiTrio op in de Marke. Dit pianotrio wordt gevormd door Enrico Reus (piano), Aleida Groeneveld (viool) en Wisse de Rijk (cello). Toen ze hun trio samenstelden, werden ze alledrie enthousiast over het Eerste Pianotrio (1923) van Dmitri Shostakovic. Daaruit onstond de naam van het trio: DmiTrio.

De drie musici voerden het trio van de Russchische componist (1906-1975) uit op de ArtEZ Chambermusic Sessions. Door de goede ontvangst van die uitvoering en de fijne samenwerking binnen het trio werd besloten het repertoire uit te breiden met werken van onder andere Mendelsohn en Rachmaninov, en daarmee concerten te geven. Die pakken goed uit. Straks in Hattem komen er composities van Fauré, Ravel en Bach bij.

Het concert in de Marke is vrij toegankelijk voor vrienden van de Kunstkring (de jaarlijkse contributie bedraagt minimaal 25 euro, voor twee personen ). Losse kaarten zijn € 15,–, verkrijgbaar bij de Bruna in de Kerkstraat en aan de zaal.