Flink verlies Kampenion in Gouda

Geplaatst op 24 november, 2019 om 9:05 | In de categorie:

Helaas viel er afgelopen zaterdag voor het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion in Gouda weinig eer te behalen. Alleen Julian Plette wist prima tegenspel te bieden tegen Vriendenschaar 1 en werd daarvoor helaas slechts eenmaal beloond.

Hij speelde al zijn drie partijen in vijven en bij de derde was het scheepsrecht. Gert-Jan de Lange en Robin Lieftink kwamen niet in de buurt van een zege. Wel wonnen De Lange en Plette samen het dubbel. De productie stokte dus bij een schamele twee punten. Concurrent FTTC 1 verging het niet veel beter. Ook zij moesten een nederlaag van 8 – 2 incasseren bij VTV (N) 1 in Nieuwegein. Dat betekent dat Kampenion 1 zaterdag 30 november in de onderlinge wedstrijd met tenminste 6 – 4 moet winnen om zich te handhaven in de 2e divisie. En dat is een pittige opgave.

Kampenion 2 promoveert

Met nog twee speelrondes te gaan was Kampenion 2 op 16 november al kampioen geworden in de Hoofdklasse. In de wedstrijd tussen Kampenion 2 en nummer 2 Swift (D) 2, afgelopen vrijdag, liet team 2 er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Ton Ringenier, dit seizoen nog ongeslagen, Jordy ten Have en Thomas Niemeijer wonnen met 10 – 0. De meeste partijen gingen in drieën naar team 2 en in de twee partijen dat het wel spannend was, ontsnapten de Kampenaren. Komend seizoen mogen de heren het in de landelijke 3e divisie laten zien. Dan heeft Kampenion dus weer twee teams in de landelijke divisie: of twee teams in de 3e divisie – als team 1 zou degraderen – of één team in de 2e en één team in de 3e divisie. Dat zijn leuke dingen voor het Kamper tafeltennis.

Jong Kampenion

Het was zaterdag niet de middag van het eerste jeugdteam. Koploper Argus 2 toonde zich een maatje te groot en legde zonder in al te grote problemen te komen terecht beslag op de titel in deze poule van Landelijk C. De drie partijen die wel spannend waren, gingen alle naar de gasten.

Pas in de laatste partij van de middag redde Tijmen Prins voor zijn team de eer voor zover je daar van kunt spreken. Kopman Jarno van den Heuvel had zijn dag niet en kon in zijn laatste partij helaas de vechtlust niet meer opbrengen. Ook Bert Beks bleef op 0 steken. Na een goede start van het seizoen gaat het nu als een nachtkaars uit: met 1 – 9 gezakt naar de vierde plaats.

Wedstrijdsecretaris Jan Ringenier, altijd bereid tot een – scherpzinnige – wedstrijdanalyse, concludeerde dat de wedstrijd voor jeugdteam 1 net te kort was. “De aanhouder wint…. toch nog een potje.”

De volgende wedstrijd is op 30 november, in en tegen Hilversum.

Op de foto: links Bert Beks (© Gerard Wessels)