Psalmzangavond voor het goede doel

Geplaatst op 23 november, 2019 om 3:37 | In de categorie:

Op vrijdag 22 november vond in Hasselt de jaarlijkse Psalmzangavond met bovenstem plaats, waarbij Stichting Stephanos werd gesponsord. 26 leerlingen van Maurice van Dijk traden voor het voetlicht om de stichting steun te betuigen, maar ook om zelf een partijtje mee te blazen en zo enige podiumervaring op te doen.

Een viertal gevorderden speelden boven vanaf het orgel al transponerend hun partij. De meeste leerlingen komen uit IJsselmuiden, Grafhorst, Staphorst en Genemuiden. Henk Bisschop, een van de organisatoren, kwam met dit initiatief. Inmiddels lijkt het een traditie te zijn geworden. Wat ooit begon met twee leerlingen. Dit jaar was organist Jan Grootenboer flink aanwezig. Hij bespeelde het orgel alsof het geen enkele moeite kost. Bevlogen klonk een bewerking van J. Propitius door de mooie kerk in Hasselt. De avond leverde een flink bedrag op voor het goede doel. Er kan worden teruggekeken op een mooie avond met een dankbaar publiek.

Foto: Grootenboer  l  Tekst: I am Productions