November Muziekmaand

Geplaatst op 14 november, 2019 om 8:00 | In de categorie:

De Ode aan St. Caecilia, een Ierse Sessie (met volksdansworkshop en concert) én een Inspiratiedag voor muziekverenigingen. Quintus staat in november bol van de muzikale activiteiten.

In de historische setting van het Ikonenmuseum brengen leerlingen en docenten van Quintus op vrijdag 22 november een ‘Ode aan St. Caecilia’, de beschermheilige van de muzikanten. Het concert met Renaissance- en Barokmuziek begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

Ierse dag

Speel of zing jij al langer Ierse muziek of begin je net? Neem je instrument mee en schuif op zaterdag 23 november tussen 13.30 en 16.30 uur aan bij de gratis Ierse sessie in Quintus en maak samen een middagje ongedwongen muziek! Komen luisteren en genieten van de muziek kan natuurlijk ook. Verder op het programma: een Ierse/Schotse/Engelse volksdansworkshop (14.30 uur) en een concert van Folkband ‘Volluk’ (16.30 uur). Voor prijzen en inschrijven voor de dansworkshop en het concert: www.quintuskampen.nl.

Inspiratiedag muziekverenigingen

Zaterdag 30 november organiseert Quintus i.s.m. Show & Marching Music tussen 10.00 en 16.00 uur een Inspiratiedag voor iedereen die betrokken is bij een muziekvereniging. Met sprekers, workshops, stands van leveranciers, mallets en stokken, methodeboeken, compactband- en slagwerkuitgaven en mogelijkheid om te netwerken. Alle activiteiten zijn gratis.

Wel is opgave voor de lezingen/workshops gewenst. Meer info: www.quintuskampen.nl. Of bel met Quintus aan de Vloeddijk 38 via 038-3371200.