Het ‘Aristos Quartet’ in Hattem

Geplaatst op 6 november, 2019 om 8:28 | In de categorie:

Op 23 november treedt om 20.15 uur bij de Kunstkring Hattem in de Marke het ‘Aristos Quartet’ bestaande uit drie violisten en één cellist op.

Voor belangstellenden zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna, Kerkstraat 35, te Hattem, tel: 038 444 1292 of ‘s avonds aan de zaal. Volwassenen betalen €22,-, jongeren tot 18 jaar en studenten slechts €5,-.

Kijkt u voor verdere informatie over programmering, kaarten en abonnementen op de website www.kunstkringhattem.nl.

Tommaso Fracaro (viool), Dmitry Ivanov (viol), Sylvain Dessane (altviool) en Otto Bakker (cello) studeerden als eerste kwartet van Nederland succesvol af als Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het conservatorium van Amsterdam. Ze brengen een afwisselend programma met muziek uit de renaissance tot aan de 20e eeuw.

Het begint met de Lachrimae van Dowland/Sweelinck speciaal bewerkt voor het Aristos Kwartet gevolgd door een minder bekend, maar sprankelend strijkkwartet van Haydn. Het programma wordt afgesloten met het indrukwekkende 9e strijkkwartet van D. Sjostakovitsj waarbij je de bommenwerpers haast over je hoofd hoort vliegen aan het begin van het stuk.