Red de wereld van zwerfafval levert veel superhelden op

Geplaatst op 4 november, 2019 om 1:18 | In de categorie:

Voor de actie “Red de wereld van Zwerfafval!” heeft de jeugd van Kampen bijna 40.000 stuks zwerfafval verzameld. Hierdoor ziet de omgeving er weer een stuk schoner uit.

Er zijn ook veel superhelden die na de drie actieweken gewoon doorgaan met het verzamelen van zwerfafval. Zij mochten de grijper en handschoenen houden en maken daar met grote regelmaat gebruik van. Wordt ook een superheld en voorkom en bestrijd zwerfafval.

In de maand oktober heeft De verenigde zaken van Kampen op drie locaties in de gemeente, Kinderboerderij Cantecleer – VV D.O.S. & VV IJ.V.V., aan verenigingen de gelegenheid geboden zwerfafval te verzamelen en in te leveren. Het zwerfafval kon ingeleverd worden tegen Duiten, die de verenigingen kunnen omzetten in euro’s. De superhelden konden voor zichzelf cadeaubonnen verdienen en maakten bovendien kans op prijzen: een geweldig (kinder)feest bij Kinderboerderij Cantecleer of een Nintendo Switch + The legend of Zelda.

Extra inkomsten voor verenigingen

De Duiten leveren voor verenigingen extra inkomsten op. Elke Duit heeft een minimale waarde van €0,17. Duiten krijg je o.a. bij Read Shop Bos, Charlies & Simplies, De Hagenpoort, K.B.Z, De Swaen en Home Of Entertainment.

Ook worden er jaarlijks verschillende acties georganiseerd waarbij veel Duiten te verdienen zijn. Zo staan we op het Full Color Festival met een grote kraam om lege bekertjes in te nemen. Doet jouw vereniging nog niet mee? Meld je dan nu aan, via info@vz-kampen.nl.

En wie zijn de winnaars?

Uit alle stempelkaarten zijn afgelopen maandag de twee winnaars getrokken. De winnaar van het feest bij Kinderboerderij Cantecleer ter waarde van €100,- is Kas Meuleman. De Nintendo Switch + The legend of Zelda is gewonnen door Willemien van de Stouwe.