Kampenion speelt op reuzentafels

Geplaatst op 27 oktober, 2019 om 8:33 | In de categorie:

Afgelopen week lag de tafeltenniscompetitie stil, maar toch bruiste het zaterdag bij Kampenion van de activiteit.

In de hal van Kampenion werd een Ultimate tafeltennistoernooi georganiseerd, ook wel viertafeltoernooi genoemd.Bij Ultimate tafeltennis wordt van vier tafeltennistafels één grote tafel gemaakt. De spelregels zijn bijna gelijk aan het spel op een gewone tafel. Het is erg spectaculair om te doen en te zien, en vooral fysiek erg zwaar. Het betekent meer lopen en harder slaan, alleen iets voor sterke spelers dus.

Zestien spelers van Kampenion, verdeeld in twee poules, konden hun tanden daarop stuk bijten. Het werd een sportieve en gezellige middag. De activiteitencommissie had voor hapjes gezorgd en na afloop van de wedstrijden werden de prijzen uitgereikt. In de A-klasse ging Gert-Jan de Lange met de eerste prijs naar huis. Julian Plette werd tweede en Wim Tillema derde. In de B-klasse was Arnold Hubach de winnaar; Jannick van den Broek werd tweede en derde werd Jarno van den Heuvel. Het is goed mogelijk dat er na dit zware toernooi nu enkele Kampenionners met spierpijn rondlopen.

De komende week gaat de najaarscompetitie weer verder. Het eerste seniorenteam van Kampenion, dat vijfde staat, speelt op zaterdag 2 november in Nieuwegein tegen VTV, de nummer 2. Het eerste jeugdteam, dat tweede staat, speelt in Apeldoorn tegen De Veluwe 1, dat vijfde staat.

Op de foto: de finale met Julian Plette (links) en Gert-Jan de Lange.

Foto: © Gerard Wessels