Ben Ketelaar over Joods Loofhuttenfeest

Geplaatst op 7 oktober, 2019 om 3:56 | In de categorie:

Ben Ketelaar houdt op donderdag 10 oktober voor Vrienden van Synagoge Kampen een lezing over het Joodse feest Soekot (Loofhuttenfeest).

Dit pelgrimsfeest wordt dit jaar wereldwijd gevierd van 13 tot en met 20 november. Vanuit zijn joods-zijn legt de voormalig voorzitter van de Joodse gemeente in Zwolle de betekenis van het feest uit en vertelt hij hoe het in de synagoge en thuis wordt gevierd.

Met Soekot herdenken de Joden dat ze – na de uittocht uit Egypte – veertig jaar in de woestijn rondzwierven en in tenten woonden. Zij maken tijdens dit feest een loofhut om daar samen maaltijden te eten. Soekot duurt zeven dagen. Daarna volgen het Slotfeest en de volgende dag Vreugde der Wet.

Vrienden van Synagoge Kampen houdt lezingen en vieringen om de voormalige Joodse gemeente in Kampen en haar religieuze en culturele erfgoed in ere te houden. De maandelijkse lezing begint om 20.00 uur aan de Buiten Nieuwstraat 35 in Kampen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. De toegang is gratis. Wel is er een collecte.

Informatie: vriendensynagogekampen.nl (ook voor aanmelden voor de nieuwsbrief).