Oktober-borstkankermaand: lezing en heartpillowactie bij IntermeZZo

Geplaatst op 5 oktober, 2019 om 8:03 | In de categorie:

In ‘oktober-borstkankermaand’ doet Nazorgcentrum IntermeZZo elk jaar iets speciaals voor vrouwen met borstkanker. Dit jaar een bijzondere lezing en een actie met hartkussentjes.

Stewardess Evelien van der Werff kreeg twee keer borstkanker. Vanuit haar ervaringen en met de verzamelde informatie schreef ze een boek, getiteld ‘Routeplanner door de jungle van kanker’, van K naar Beter. Op donderdag 17 oktober komt Van der Werff naar Zwolle en vertelt ze bij IntermeZZo  over haar ervaringen. Ook presenteert en signeert ze haar boek.

Van der Werff heeft de gevolgen van kanker geïntegreerd in haar leven en werkt weer volop. Ze vertelt tijdens haar presentatie hoe zij weer grip heeft gekregen op haar leven met en na borstkanker. Dat is ook waar Nazorgcentrum IntermeZZo voor staat: mensen met kanker en hun naasten steunen om zelf de regie op het leven met en na kanker te hervatten.

Van der Werff gaat in gesprek met vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Ook hun naasten en zorgprofessionals zijn welkom.

Heartpillow cadeau

Vrouwen met borstkanker gaan vaak door een pittig medisch traject. Het leven wordt nooit meer zoals vóór de kanker. Tijdens de behandeling en ook daarna kunnen deze vrouwen wel een hart onder de riem gebruiken. IntermeZZo geeft in oktober-borstkankermaand een heartpillow cadeau.

Dit is een maatwerk kussentje in de vorm van een hart dat fysieke ondersteuning en verlichting biedt in het aangedane gebied. Tevens is het een vorm van morele steun. De hele maand oktober kunnen vrouwen een heartpillow komen uitzoeken op werkdagen van 9.00-17.00 uur.

Wanneer en waar

De lezing vindt plaats op donderdag 17 oktober van 10.30-12.00 uur bij Nazorgcentrum IntermeZZo aan de Dr. Van Thienenweg 1A 8025 AL Zwolle. Entree is € 2,50 per persoon inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Aanmelding

Aanmelden is noodzakelijk; dit kan via www.intermezzo-zwolle.nl of  038 – 4246088.