Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd op 5 oktober weer open voor publiek

Geplaatst op 2 oktober, 2019 om 1:52 | In de categorie:

Zaterdag 5 oktober is de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd van 10.00 tot 16.00 uur voor het laatst dit jaar voor het publiek geopend.

In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen, er zijn leuke struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Vecht. Vanaf het voorjaar 2020 is woning weer maandelijks geopend.

Multifunctioneel gebruik

De gerenoveerde woning wordt voor vele doeleinden ingezet. Door het waterschap voor vergaderingen, bijeenkomsten en recepties. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

Noaberschap  

In samenwerking met onze partners binnen Noaberschap Vechterweerd geven we invulling aan een samenhangend aanbod voor bezoekers. Deze partners zijn Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes, Buitenplaats De Broekhuizen, Vitens en melkveebedrijf De Broekhuizen. De sluiswachterswoning fungeert hierin als een belangrijke informatiepunt en als visitekaartje voor het gebied.

Tien Toren plan

Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomerperiode. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de identiteit en daarmee de essentie van de Vecht.