Eerste winst Kampenion

Geplaatst op 22 september, 2019 om 8:59 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag haalde het eerste seniorenteam van Kampenion zijn eerste winst in de najaarscompetitie binnen. Kampenion 1 speelde in Haarlem tegen Spaarne 2. Gert-Jan de Lange en Julian Plette wonnen hun drie partijen.

Samen verloren zij het dubbelspel. Coming man Robin Lieftink die dit seizoen voor het eerst op dit niveau meedraait, won zeer verdienstelijk een partij. Met een einduitslag van 3 – 7 konden de heren tevreden zijn. Hoewel het nog weinig zegt na twee van de tien wedstrijden, staat Kampenion nu tweede. A.s. zaterdag spelen zij thuis tegen de koploper, GTV Vriendenschaar 1 uit Gouda. Dat belooft dus een boeiende strijd in de zaal in De Maten.

Het eerste jeugdteam liep in zijn derde wedstrijd tegen de eerste nederlaag aan. In Houten verloor het met 6 – 4 van HTTC 1. Beste speler van de middag was Jarno van den Heuvel die zijn drie partijen won. Bert Beks won er een en Tijmen Prins, vorige week nog goed voor drie punten, kwam ditmaal niet tot winst. De volgende wedstrijd is wederom een uitwedstrijd, a.s. zaterdag in Harkstede tegen Argus 2. Ook dat wordt spannend want beide teams staan gelijk, bovenaan met 19 punten.

Het thuispubliek kon afgelopen zaterdag genieten van vier jeugdwedstrijden. Vermeldenswaard is nog de 9 – 1 van het tweede jeugdteam tegen het Apeldoornse De Brug 1. Luuk Regterschot en Ernst van den Broek wonnen hun drie partijen en Jannick van den Broek haalde twee punten binnen.

Ook het dubbelspel was voor de Kamper boys. Zij wisten hun zenuwen goed in bedwang te houden: maar liefst vijf vijfsetters trokken zij naar zich toe, waarvan drie met het kleinst mogelijke verschil. Knap gedaan!

Vandaar dat zij bij het scorebord op de foto mochten: v.l.n.r. Ernst van den Broek, Luuk Regterschot en Jannick van den Broek.

Foto: © Gerard Wessels