Specialist: Hoe zou u willen dat uw afscheid eruitziet?

Geplaatst op 19 september, 2019 om 10:57 | In de categorie:

We zijn er vaak nog niet mee bezig, maar toch is het niet onbelangrijk en goed om bij stil te staan: Hoe zou u willen dat uw afscheid eruitziet? Tegenwoordig is er heel veel mogelijk en is er steeds meer ruimte om een afscheid te verzorgen zoals u dat wenst. Denk hierbij aan de locatie waar het afscheid plaats kan vinden, wilt u muziek of misschien wel live muziek.

Belangrijk is dat het een afscheid is dat bij u past. Het is dan ook goed om bij leven na te denken over uw afscheid. Zet alles eens op een rijtje en maak hierin keuzes die dicht bij uzelf liggen.

Tegenwoordig zijn er veel manieren om uw wensen vast te leggen. Zo zijn er boekjes waarin u uw wensen kunt vastleggen en ook online is het mogelijk om dit te registreren. Soms kan een gesprek met een uitvaartbegeleider helpen om de mogelijkheden op een rij te krijgen. Vaak zijn deze gesprekken kosteloos en kan het heel verhelderend zijn. Het belangrijkste is dat uw naasten weten wat uw wensen rondom uw afscheid. Praat er met hen over en vertel ze uw wensen, de kans bestaat dat de dag komt dat zij het moeten regelen.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u eens praten over wat de mogelijkheden rondom uw afscheid? Neem gerust contact met mij op via info@monutaendedijk.nl of bel 038-2040308.

Berendjan Endedijk,
Monuta Endedijk
www.monuta.nl/vestiging/endedijk