Kampenion begint competitie met nederlaag

Geplaatst op 16 september, 2019 om 1:52 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag speelde het eerste seniorenteam van Kampenion zijn eerste wedstrijd in de najaarscompetitie. In de thuiswedstrijd tegen VTV uit Nieuwegein stond er aan het eind van de lange middag een stand van 4 – 6 op het scorebord.

Julian Plette won twee partijen, Gert-Jan de Lange een en samen wonnen zij het dubbel. Robin Lieftink maakte zijn debuut op dit niveau en kwam nog niet tot winst. Hij is in de plaats gekomen van Ton Ringenier die nu in het tweede team uitkomt.

Kampenion was in de voorjaarscompetitie kampioen geworden in de 3e divisie en mag het nu – weer – een stapje hoger proberen. Nu wacht een uitdagend seizoen, en zij zullen proberen zich te handhaven in de 2e divisie. A.s. zaterdag speelt Kampenion 1 in Haarlem tegen Spaarne 2.

Het eerste jeugdteam was vorige week de najaarscompetitie goed begonnen. Afgelopen zaterdag won het wederom ruim, nu met 7 – 3, van De Veluwe 1 uit Apeldoorn. Toch was het een spannende middag want er waren maar liefst vijf vijfsetters te beleven; drie daarvan leverden winst op voor de tegenstander.

Jarno van den Heuvel en Tijmen Prins wonnen hun drie partijen en Bert Beks een. Na twee partijen betekent het natuurlijk nog niet zo veel maar de boys staan aan kop in poule E van Landelijk C, drie punten voor de nummer 2. A.s. zaterdag speelt Jong Kampenion in Houten tegen HTTC 1.

Op de foto: links Julian Plette

Foto: © Guido Wessels