Pieter Zandt (16) uit Dalfsen neemt debuut-orgel-CD op

Geplaatst op 11 september, 2019 om 10:15 | In de categorie:

Het zal je maar gebeuren: je bent voor je hobby in de Bovenkerk in Kampen en mag even op het orgel spelen. Als je weer beneden komt wordt er aan je gevraagd of je het leuk zou vinden om een orgel-CD op te nemen. Het overkwam Luuk Schuurman uit Dalfsen.

Hij ontdekte het imposante instrument na een orgelconcert. Nadat hij een paar maanden op een keyboard had gespeeld, besloot hij als 12 -jarige de overstap naar het kerkorgel te maken. Het bleek al snel dat hij talent had; twee jaar later werd hij ingeroosterd in het organisten-team van zijn kerkelijke gemeente in Rouveen. Vanaf dat moment begeleidt hij vrijwel wekelijks de gemeente, en een aantal gemeenten in de regio. Luuk krijgt les van Evan Bogert uit Hasselt.

De CD, met breed repertoire, zowel klassiek; Bach, Pachelbel, Händel, Reger, als werken van Zwart en Eilander, is voor 15 euro te bestellen via luukschuurman@hotmail.com en/of telefonisch via 0529-426 461.