Lezing Ben Ketelaar over Jom Kipoer

Geplaatst op 9 september, 2019 om 1:18 | In de categorie:

Vrienden van Synagoge Kampen houdt op donderdag 12 september haar eerste lezing van het nieuwe seizoen. Voormalig voorzitter Ben Ketelaar van de Joodse gemeente in Zwolle spreekt over Jom Kipoer en de Amida.

Jom Kipoer is als Grote Verzoendag de belangrijkste dag van het Joodse jaar. Op die dag – woensdag 9 oktober – staan alle gebeden in het teken van inkeer. De avond ervoor begint een vastentijd, die wordt afgesloten met een traditionele maaltijd. Er wordt niet gewerkt en mensen verzoenen zich met God, zichzelf en elkaar. Ben Ketelaar vertelt hoe deze dag door de Joden wordt gevierd. Ook spreekt Ketelaar – op veler verzoek – over de Amida (Achttiengebed). Dit belangrijke gebed bestond oorspronkelijk uit achttien en inmiddels negentien zegeningen.

Vrienden van Synagoge Kampen voelt zich verbonden met de geschiedenis en het culturele erfgoed van de joodse gemeenschap in haar stad. Zij organiseert diverse lezingen en vieringen.

De lezing begint om 20.00 uur aan de Buiten Nieuwstraat 17 in Kampen. Toegang gratis (collecte). Informatie: vriendensynagogekampen.nl.