Muziekroute Open Monumentendag & Kindercarrousel

Geplaatst op 5 september, 2019 om 10:01 | In de categorie:

Het monumentale pand van Quintus aan de Vloeddijk 38 is tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september te bezichtigen van 9.30 tot 16.00 uur. Daarnaast heeft Quintus in samenwerking met diverse muziekverenigingen, orkesten en koren een muziekroute door de gemeente Kampen samengesteld.

De invulling van de muziekroute is een samenwerking tussen ensembles, koren en bands van Quintus en symfonieorkest Fidelio, het Jachthoornkorps, AMDG, het Torenkoor, Kavoca, de Kamper Mandoline en Gitaar Club, Stef van den Eijnden en Dorine Niezing, Cathedraal Mobile, Trompetterkorps KTK, Voices en het Byzantijns Kozakkenkoor. Kijk op openmonumentendag.nl voor de locaties en tijden van de muziekroute. Bijzonder: van Quintus naar het Stedelijk Museum vormen de Quintus slagwerkgroep en het Jachthoornkorps met Aida’s een uniek trommellint. Dit ter opluistering van de presentatie van twee historische trommen die in het kader van de Culturele Erfgoedprijs Kampen zijn gerestaureerd.

Kindercarrousel

Tip voor Open Monumentendag: voor kinderen van 6 t/m 11 jaar organiseert Quintus tussen 14.00 en 16.00 uur een Kindercarrousel. In vier workshops maken deelnemers kennis met alle kunstdisciplines: dans, muziek, theater, kunst & ambacht. De kosten zijn €7,50 p.p. Informatie of inschrijven: www.quintuskampen.nl.