Is taal jouw ding? Dan is de bibliotheek ‘the place to be’

Geplaatst op 3 september, 2019 om 9:32 | In de categorie:

Voor wie taal echt hun ding is, is Bibliotheek Kampen ‘the place to be’. In de Week van de Alfabetisering van 9 tot 14 september zijn er diverse activiteiten waar men zich kan laten inspireren en welkom is om mee te denken.

Vrijwilligersmarkt

Voor zowel bestaande als eventuele toekomstige vrijwilligers is op maandag 9 september een inspirerende vrijwilligersmarkt vol informatie over de vele verschillende projecten en doelgroepen van de bibliotheek, zoals bijvoorbeeld BoekStart voor de allerkleinsten (0-4 jaar), VoorleesExpress (4-12 jaar), het Taalpunt, Taalcafé en Praatcafé voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen, schrijven en/of rekenen, en het Internetcafé en de gratis computercursussen voor beginners en ietwat gevorderden.

Voor al deze projecten en meer zoekt Bibliotheek Kampen vrijwilligers, om samen leesplezier en zelfredzaamheid te vergroten. Van voorlezen tot intensief begeleiden van mensen die moeite hebben met lezen. Ook zijn er vrijwilligersvacatures voor bijvoorbeeld gastvrouw/-heer in de publieksservice en bij activiteiten voor jeugd en volwassenen. De AZC band voegt extra gezelligheid toe aan de bijeenkomst die van 15.00 tot 17.00 uur plaatsvindt op de 1e etage van de Bibliotheek/Stadskazerne.

Taalwandeling

Op vrijdagmiddag 13 september is er een bijzondere wandeling door Brunnepe en binnenstad met als thema ‘Laaggeletterdheid’ en welke gevolgen dit heeft voor het dagelijks leven van zowel degene die moeite heeft met lezen en schrijven, als degenen die met hen leven en/of werken. De vraag ‘Hoe besteed jij in jouw organisatie aandacht aan laaggeletterdheid?’ roept mensen die werkzaam zijn in de gemeente Kampen en hun collega’s op zich aan te melden voor de Taalwandeling.

De ludieke interactieve wandeling is een luchtige manier om te netwerken met andere organisaties, en je bewust te maken over ‘Kunnen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven bij jou aankloppen?’ De wandeling is onderdeel van het langlopende project ‘Een punt hebben’ waarin aandacht wordt besteed aan laaggeletterdheid in de gemeente Kampen.

Aanmelden is gewenst en kan via taalpunt@bibliotheekkampen.nl.