Kampenion naar Hongarije

Geplaatst op 11 juni, 2019 om 2:15 | In de categorie:

Voor tafeltennisvereniging Kampenion is het seizoen nog niet afgelopen.

Het eerste bekerteam doet volop mee in de bekercompetite en een flink aantal spelers is nog in training voor een prestigieus toernooi in Hongarije op 15 juni.

Kampenion bekert verder

De voorjaarscompetitie is al lang achter de rug, maar de bekercompetitie maakt dat de Kamper tafeltennissers nog niet stil zitten. De bekercompetitie kent een geheel andere opzet dan de ‘normale’ competitie. Spelers uit verschillende klassen, soms met grote verschillen in rating, komen voor de beker tegen elkaar uit.

Een lager geklasseerde speler krijgt dan in elke game een paar punten voorsprong op zijn hoger geklasseerde tegenstander, en zo blijft het spannend. Zo speelt men tegen teams en tegenstanders die men normaal nooit tegenkomt. Voor Kampenion een leuke ervaring en een goede reden om daaraan mee te doen, ook om de lange tijd naar de najaarscompetitie te overbruggen.

Het eerste bekerteam won twee van de vier poulewedstrijden, speelde een keer gelijk en verloor een wedstrijd. Het werd met een punt voorsprong eerste in de poule en speelt 14 juni in de achtste finale, thuis tegen Vitesse.

Het tweede bekerteam overleefde de poule niet, maar was daar niet rouwig om. Meedoen was voor hen belangrijker dan winnen.

Toernooi in Pápa

Op donderdag 13 juni vertrekken tien of elf Kampenionleden naar Pápa (Hongarije), de partnerstad van Kampen. De tafeltennissers doen zaterdag 15 juni mee aan het jaarlijkse tafeltennistoernooi tijdens de Mini-Olympiade. Daar komen ook deelnemers uit de andere partnersteden van Pápa.

Het toernooi heeft een brede opzet en staat open voor alle leeftijden. De ploeg van Kampenion is zeer breed samengesteld: alle leeftijdsklassen zijn vertegenwoordigd (17 – 65 jaar) en niet alleen een speler uit Kampenion 2 dat in de landelijke competitie uitkwam, verdedigt daar de Kamper eer, maar ook een vijfdeklasser uit team 10. Het belooft weer een bijzonder weekend voor Kampenion te worden.

Jeugdtrainingen

Voor de jeugd zijn er verschillende trainingsgroepen op verschillende avonden. Dankzij de opbrengst van de sympathieke spaaractie van Albert Heijn wil Kampenion de trainingsmogelijkheden voor de jeugd uitbreiden. Ook biedt Kampenion iedere woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur gratis proeflessen aan voor de jeugd. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op de foto: het toernooi in Pápa, 2018

Foto: © G. Wessels