Vernieuwing van presentatie in de voormalige Synagoge

Geplaatst op 26 april, 2019 om 2:34 | In de categorie:

Al jaren is er in de Voormalige Synagoge een presentatie over de Joodse geschiedenis in Kampen, die ook vaak door gasten wordt bezocht. Deze presentatie wordt in de komende weken vernieuwd.

De nadruk komt te liggen op het beantwoorden van de vragen: wat was die Joodse gemeenschap in Kampen, waar bestond zij uit en wat betekende zij voor de stad. De nieuwe presentatie wordt daarom opgebouwd rondom drie thema’s die de lading dekken: ‘Wonen’, ‘Werken’ en ‘Leven’.

Op 4 mei is de Joodse Galerij weer gratis toegankelijk voor het publiek. Iedereen is van harte welkom de galerij gratis te komen bezoeken.

De presentatie is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen het Stedelijk Museum Kampen, Jaap van Gelderen (kerkhistoricus) en Peter van ’t Riet (medeoprichter van de Stichting Judaïca in Zwolle).

Het beeldmateriaal dat te zien is, bestaat uit reproducties die welwillend beschikbaar gesteld zijn door particulieren, het Stadsarchief Kampen en SNS Historisch Centrum/Frans Walkate Archief.

De audio-fragmenten die in de presentatie worden opgenomen zijn verzorgd door Kampenonline.

Het ontwerp is gemaakt door Sec.ontwerpers (Kampen).